Bröllopsfoto levererat


Hej alla fotofanatiker och bildälskare.
Mitt hjärta klappar lite snabbare då jag tänker på att flyget mot England lyfter från Kastrups flygplats kl 11 på tisdag. Just nu är det en smula galet med packning och planering. Hur ska jag få med alla kameror?! Ett dumt val av mig var det kanske att sitta framför tv 3 som sände Sagan om Ringen, dock måste jag säga att de vackra scenerna ger inspiration och idéer.


En liten bild jag jobbade med idag. Jag har en förkärlek till bilder som har en koppling till fika. Dock ville jag göra en lite udda bild av en kaffekopp.

Idag har jag även levererat bröllopsbilder till paret Peter och Siri. Här kan ni se ett litet urval av det stora heldagspaketet som de fick ta del av. Tyvärr försvinner en del av färgen här på bloggen, men jag hoppas det ska duga endå.


Denna bild-idé fick jag på platsen. Jag mindes sagan om Rapuntzel och Prinsen som bestiger hennes hår för att rädda henne.


Lättsam och charmig bild som både jag och brudparet gillade. Jag blev speciellt nöjd med vinklarna i bilden som känns väldigt klara och nästan grafiska.


Jag är glad över att jag fick jobba med ett sådant avslappnat par. Det gör att man får tillfälle att ta bilder som denna.Ännu en bild med det gamla gula Lundahuset som bakgrund.


Nerverna börjar komma då bruden just klivit i sin vita klänning.


Klicka på miniatyrerna för ytterligare bilder:

               Nyckelord:Foto och framtid


Alla papper till CSN är nu inskickade och jag är redo för mitt andra år i FarnhamIkväll ser jag stjärnorna. Klara lyser de på en mörkblå sammetshimmel, de sätter tankarna i rullning. Jag har alltid jobbat bäst på natten, men det är även den tid på dygnet då jag grubblar som mest. Snart börjar år nummer två för mig på University of the Creative Arts. Det går inte riktigt att ignorera det faktum att jag om bara två år ska stiga ut i yrkesvälden. Jag anser att det aldrig är för tidigt att planera inför denna framtid.I sommar har syster Frida Hjortronsteen hjälpt till som modell.

Det vanligaste valet som görs av färdigutbildade fotoelever är antagligen att vara assistent till en etablerad fotograf. Redan där finns problem ett: pengar. Som assistent får man oftast börja på noll, alltså ingen lön. Det är jag naturligtvis beredd att göra. Jag har helt ärligt aldrig levt ett liv av lyxkonsumtion så nedskärningar är inte ett problem för mig. Ett annat alternativ som jag just nu funderar över är att läsa ännu en kurs som kan komplettera min foto utbildning. Jag är säker på att det är just foto jag vill syssla med, men för att klara sig på det finns massor av kombinationer att jobba med. Detta läsår kommer jag att söka efter vägen som förhoppningsvis kommer leda till det jag ska fokusera på inom foto. Jag vill inte låta slumpen avgöra, jag gör hellre ett medvetet val.


Jag ser verkligen fram emot att återvända till England, allt från bostad till CSN lån är nu fixat.


Jag är fortfarande förundrad över Nikon D700 och dess prestanda. Det ska bli spännande att kunna använda den till skolprojekten.

Nyckelord:År två närmar sig med stormsteg


Bild tagen med min nya D700

Sommaren rinner sakta iväg men ännu är nätterna varma och klibbiga då jag sitter framför min HP och redigerar. Just nu är det ett bröllopsuppdrag som jag sitter med. Det känns lite speciellt den här gången. Det är nämligen första uppdraget jag fotar med min splitter nya Nikon D700.


Fokuseringen på D700 är supersnabb, vilket underlättar för att fånga små och stora ögonblick.


Priset stannade på 38 000. Mycket pengar för en student som mig själv, men efter att ha sparat som en blådåre i ett helt år så kändes det som att tiden var inne. Var den värd pengarna? Utan tvekan! När jag nu tittar på de nya bröllopbilderna känns de levande som aldrig tidigare, med ett djup och skärpa som tillåter mig att återuppleva det jag sett. Missförstå mig inte, det är inte kameran som gör bilden utan fotografen. Dock är kameran mitt hjälpmedel, och precis som alla andra yrkesmänniskor vill jag ha de bästa förutsättningarna. Med min nya lilla vän (kameran då alltså!) kan jag fota under svårare situationer än med min D80. Resultatet i Lund domkyrka säger allt. Innan blev jag lycklig om jag kunde få en skymning att inte bli för grynig, och nu kan jag dra upp ISO till nya höjder utan att dra ner på kvaliten alls. Vad jag nästan tycker är viktigast är dock snabbheten. Kameran fokuserar så snabbt att människor jag väljer att bli offer för kameralinsen inte hinner reagera, vilket gör att bilderna blir naturliga och inte så posiga. Människor i min omgivning som tidigare lyckats hinna gömma sitt ansikte innan jag ens hunnit fokusera, fastnar nu på varenda bild.

Jag börjar nu även se fram emot att återvända till sköna England. Igår bokade jag min biljett och den första September kommer jag sitta på ett plan från Köpenhamn. Mycket ska dock falla på plats innan dess, i dessa tider kan man ju inte förlita sig till hundra procent på CSN. Fast jag tror knappast att det blir några problem nu när jag redan skickat in alla papper och betyg. Jag fick dessutom inte komfirmerat ifrån skolan att jag skulle få fortsätta förrän i förra veckan då jag äntligen fick se mina samtliga betyg. (Jag återkommer om dessa i nästa inlägg!)Det ska bli kul och spännande att få flytta in i det nya huset. Ännu vet jag inte vem jag kommer bo med, bara att vi alla fyra är studenter på UCA. Detta året kommer ekonimin bli lite tuffare. Det är inte helt enkelt att förhandla med CSN som fastställde värdet av det engelska pundet i Maj då den var som billigast. Nu är den uppe i över 13 kronor så jag kommerförlora mycket pengar i denna växlingsprocess. Dock är jag glad som ett litet barn sålänge jag kan fortsätta min fantastiska utbildning och det ska bli spännande att se vad det andra året har att erbjuda!

Nyckelord:RSS 2.0