Florens väntar

Terminen flyter på och äntligen börjar jag få flyt på mina projekt.

Idag fick vi även ett datum för Italien, den 11 Mars sätter vi oss på flyget mot Florence.

Vi hade därför ännu en föreläsning i samband med city-projektet.

En utav kursledarna höll i talet och nämnde fotografer som kan vara relevanta för undersökning. Några av dessa var Victor Burgin, Bill Brandt och Martin Parr. Min favorit var dock den japanska fotografen Sato med bilden Breath.


Introduktionen var riktigt bra och ispirerande, nu har jag nästan alldeles för mycket idéer. När det kommer till att fotografera gillar jag verkligen stadsmiljö. Liv och rörelse tillsammans med arkitektur och kultur skapar intressanta bilder. Personligen älskar jag att resa och vara i främmande miljöer, det är som godis för sinnet. Kanske är det på grund utav jag lätt blir uttråkad när saker känns alltför bekanta.

Många utav fotograferna vi tittade på idag ställde frågor som vart tar staden slut och var börjar den. Staden kan vara skrämmande men även inbjudande, det är upp till oss som fotografer att berätta en historia om vår relation till den plats vi möter.


I övrigt har jag testfotat till det andra projektet, Self Directed. Jag håller just nu på att testa olike idéer för att komma fram till vilken riktning jag vill välja. Här är ett utav porträtten jag tog utav min modell; Samantha.
Här är ännu ett exempel på vad jag sysslat med. Porträtt av min andra modell; Nicki.


Nyckelord:Inspiration och large format workshopsFöregående vecka började universitetet återhämta sig efter den stängda veckan.

Själv tog jag en runda runt byggnaderna för att se om något nytt fanns uppe på väggarna.

Jag gick förbi vårt konstgalleri, James Hockney Gallery.

Just nu är det en utställning kallad The Trade Show av KesselsKramer.

Jag gillar vårt galleri, det är dessutom gratis för allmänheten att titta in, vilket är en fördel för oss fattiga studenter.
KesselKramer representerar en holländsk vinkel på marketing och kommunikation. Utställningen bjuder på en rik blandning av stilrena färger och former, den är upplagd likt en outlet och bygger på samspelet mellan dagens efterfråga och kreativa lösningar som leder till inspirerande annonseringar och reklam.
Efter min promenad var det dags för en workshop.

Large format, ett format jag inte tittat på tidigare.

Vi fick lära oss grunderna; hur man byter film och knäpper bilder.
Det var inte helt lätt eftersom denna typ av kamera inte liknar de jag jobbat med tidigare.
Här är några av eleverna från min grupp.
Första försöket ladda film, vad som är viktigt att kontrollera är att kameran är säkrad innan man tar bort filmskyddet.5 x 4 kameran vi jobbade med, ganska läskigt.

Nyckelord:Snöoväder och inställda resor

Förra helgen bjöd oss studenter på en otrevlig överraskning -

Italienresan blev inställd, i sista minuten!

Detta berodde dock på insjukna lärare, men endå en besvikelse.

Vad som sedan stod på väntlistan var snöoväder, vilket gjorde att universitetet var stängt hela förra veckan. Problem med min egna internetuppkoppling gjorde att jag först kunde skriva ett inlägg idag.


Efter att denna morgon tagit en titt på vårt schema kunde vi alla se att Italien fortfarande blir av - 23de eller 30de Mars!

Idag måste vi även lämna in den såkallade briefen för Self Directed projektet.

Detta projekt baseras helt på en egen idé, dock måste jag under dagen komma underfund med vilken idé jag ska välja.

Klokast är nog att skriva en väldigt öppen brief så man har utrymme att ändra idéen aningen under arbetsprocessen om man skulle vilja ha lust med detta.


Just nu vill jag att allt ska komma igång igen, man känner sig en smula hjärndöd efter en vecka utan någonting.

Just nu känns allt lite rörigt, men jag är säker på att det mesta kommer klarna under tisdag/onsdag då vi har våra första tutorials för Self Directed projektet.


Jag återkommer snarast om mer information,
kanske även skulle vara intressant att se vad några av fotostudenterna planerar för Self Directed.


Det kändes nästan som jul i Farnham..


Snön töar dock snabbt!

Nyckelord:RSS 2.0