Intervju med Lulu


Lulu Evans som även studerar foto. Bild tagen av mig.

Efter ett långt påsklov, på tre veckor!, återgår vi till arbetet . Imorgon är det review för cityprojektet som äntligen är färdigt och monterat. Just nu sitter jag i ett mysigt litet rum i en annan del av studennt village där min vän Lulu just sitter och skriver det sista i sin workbook inför sluttampen imorgon. Visst känner jag mig lite lat då jag ser tjockleken på hennes bok, men försöker övertala mig själv om att det beror på att min handstil är mindre.


Jag tänkte att det kunde vara intressant att skriva lite om någon annans synvinkel i detta blogginlägg. Lulu är en utav mina bästa vänner här. Till skillnad från mig är hon uppvuxen i England och hade därför chansen att åka runt och se de olika universiteten med fotoutbildning. Lulu valde även att göra ett såkallat "foundation year". Detta är bra att göra om man vill testa på lite olika former av konst, men man kan även under sin foundation inrikta sig mer på ett ämne. Foundation är speciellt bra om man är lite osäker på om man vill hoppa på en treårs utbildning. Du får alltså ett år på dig där du kan få känna på universitetslivet och kursen. Ifall det känns rätt och du vill fortsätta på samma spår så får du även bra stöd från lärare med att söka vidare och bygga portfolio. Faktum är att även Farnham har foundationkursen, och jag de jag känner på denna kurs är mycket nöjda.


Lulu gjorde sin foundation på South Devon College, på grund utav att det var den bästa skolan hon kunde hitta nära hemstaden. Lulu valde främst att göra foundation eftersom hon trodde att detta krävdes för att komma in på universitetsnivå, hon var redan då säker på att foto var det hon ville fullfölja. Trots detta känner hon att det inte var ett bortslösat år, då hon fick mycket kunskap som många andra fick jobba hårt för att komma ikapp när vi nu började den treåriga fotoutbildningen.

"Anledningen till att Farnham blev mitt förstahandsval var framförallt på grund utav kursen. Jag fick höra mycket gott om kursstrukturen, och när jag berättade för mina foundationlärare att jag ville syssla med dokumentärfoto sade de att Farnham var universitetet för mig. Det kändes även som en triggande utmaning att söka hit då jag fick höra att det var väldigt svårt att bli antagen. Ett plus är också att universitetet ligger nära London men en bit utanför där det känns säkrare att leva. Självklart kände jag även att själva atmosfären passade mig väldigt bra."

Hittills är Lulu nöjd med kursen och känner att hon gjort det rätta valet. Efter studierna här i Farnham vill Lulu flytta till London och jobba med fotojournalistik, vilket kommer kräva en del jobberfarenhet.


Lulu skriver den sista raden i sin workbook som nu i stort sett saknar blanka sidor. Det bara monteringen av bilderna kvar, och hon sprejar varsamt baksidan av sina foton med mountingspray. Hennes cityprojekt har hon fokuserat på känslan att känna sig som fånge i staden.


I Lulus bokhylla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0