När det börjar dra ihop sig

Ännu en gång sitter jag på Gatwick.

Det drar ihop sig inför deadline den 16e Maj, och jag önskar innerligt att jag kunde trolla fram fler timmar per dag.

Mitt slutgiltiga projekt handlar om plaster vi lämnar och återvänder till – strangely familiar – som jag kallar det. Jag har därför åkt tillbakt till Sverige för att använda kameran för att batter förstå vad denna plats betyder för mig.

 

Vid sidan om detta jobbar jag även för att hitta job. Hittills har jag tre internships planerade I London under sommaren, och förhoppningsvis kommer de leda till mycket goda erfarenheter och insikter i branschen. Våran kurs som går under namnet ”professional futures” har handlat om hur man överlever som fotograf i det moderna klimatet.

 

Något som jag förstått är framförallt att man som fotograf måste ta på sig många olika roller och verkligen använda de kunskaper och erfarenheter man har. Ett inslag i detta projekt som jag tycker har varit speciellt intressant är de self-publishers som har pratat med oss. Marknaden har förändrats snabbt för fotografer, vilket har lett till att många curators, editors och även fotografer startar upp mindre bokförlag för opublicerade konstnärer och fotografer. Så trots att det idag är extremt svårt att ens få kontakt med stora förlag som till exempel Steidl, så känns denna nya atmosfär med alla alternativa möjligheter väldigt spännande.

 

Om man är en ung fotograf som vill få sina projekt sedda så kan jag även rekommendera att sända in bilder till kända foto-bloggar. Några exempel på respekterade bloggar/ online magazines som jag gillar är:

http://shutterspark.co.uk/

http://www.ilovethatphoto.net/

http://iheartphotograph.blogspot.com/

 

 

Här nedan finner ni bilder från mitt pågående projekt med arbetstiteln: I Miss You More Than I Should.

(klicka för förstoring)


Nyckelord:RSS 2.0